Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tineĀ®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Noiembrie » 1 » S-a aprobat decizia ce va permite ca adresele de internet sa fie formate integral din caractere non-latine
7:25 AM
S-a aprobat decizia ce va permite ca adresele de internet sa fie formate integral din caractere non-latine
De la jumatatea anului viitor adresele de internet vor putea fi formate integral din caractere non-latine, dupa ce vineri, The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) a aprobat la Seul un set de modificari tehnice complexe care vor duce la "internationalizarea" internetului, facandu-l mai accesibil si in tari care folosesc caractere diferite de cele latine. Practic, adresele de internet vor putea fi formate doar din caractere arabe, chirilice, japoneze sau chineze, iar primele aplicatii vor fi acceptate incepand cu 16 noiembrie, scrie AFP.

Practic, de la jumatatea anului viitor vor putea exista adrese web care in loc sa se termine in .ru, vor contine aceasta terminatie, insa in chirilice. Cei de la ICANN spun ca avem de-a face cu o schimbare istorica, una care va duce la "internationalizarea" internetului si il va face mai accesibil in zone precum Rusia, Orientul Mijlociu si Asia.

Schimbarea va fi simtita in etape, iar pentru inceput poate fi aplicata doar la site-urile controlate de guverne nationale. ICANN spune ca primeste aplicatii din data de 16 noiembrie si e de asteptat sa vedem primele site-uri in noul format pana in vara lui 2010. Cele mai multe solicitari au venit din lumea araba si din China.

Jumatate din cei 1,6 miliarde de utilizatori ai internetului sunt din tari care folosesc caractere diferite de cele latine, astfel ca vor fi multumiti de posibilitatea ca unele adrese web sa contina exclusiv caractere arabe, chineze, japoneze, grecesti, hinduse sau chirilice, spun cei de la ICANN.

Schimbarea nu va afecta in niciun fel activitatile utilizatorilor web obisnuiti doar cu adresele clasice cu grafie latina.

Sursa: http://economie.hotnews.ro/it

Category: IT | Views: 810 | Added by: donmarius
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024