Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Octombrie » 5 » Calugarii care scriau texte biblice erau otraviti cu mercur
8:33 PM
Calugarii care scriau texte biblice erau otraviti cu mercur
Analiza a sase schelete umane medievale indica posbilitatea ca cei care participau la scrierea textelor biblice sa fi fost otraviti.

Calugarii care transcriau textele biblice sau alte texte religioaseau erau expusi constant unei substante toxice. Acestia foloseau mercurul pentru obtinerea unei culori rosii foarte puternice sau in tratamentul pacientilor de care se ocupau.

Studiul, care va fi publicat in revista Archaeological Science, dezvaluie si detalii legate de o boala, prea putin cercetata pana in prezent, numita FOS, asemanatoare ca simptome cu lepra si cauzatoare de leziuni ale craniului. Aditional, cercetatorii au descoperit ca medicamente care contineau mercur au fost administrate la 79% dintre bolavii de lepra si 35% celor cu sifilis.

De vreme ce calugarii ingropati in cimitirele medievale nu aveau aceste boli, dar totusi oasele lor contineau mercur, cercetatorii au banuit ca acestia au fost contaminati in momentul un care preparau si administrau medicamente sau lucrau la textele scrise.

Expertii de la University of Southern Denmark sunt de parere ca cerneala folosita este principala vinovata de contaminarea acestora.

“Este firesc sa umezesti instrumentul de scris, pentru a face linii mai fine. Chiar si in prezent, este foarte periculos sa atingi acele pagini, in mare parte din cauza unui tip de mercur folosit, foarte toxic, dar care are o culoare rosie stralucitoare.”, a declarat Kaare Lund Rasmussen, unul dintre autorii studiului.

De altfel, oamenii bolnavi erau tratati cu mercur lichid metalic, administrat sub forma de vapori. In acest caz, era suficienta doar putina neatentie din partea calugarilor pentru a fi contaminati.

Category: Istorie | Views: 908 | Added by: donmarius
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024