Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » Istorie

Pentru oamenii de stiinta, experimentele sunt testul de pe urma al realitatii, intrucat, acolo, in laborator, ei au puterea de a confirma sau de a infirma toate ipotezele legate de nasterea, natura sau evolutia Universului. In urma experimentelor stiintifice, s-au distrus mituri, s-au dezlegat mistere, s-au produs supertehnologii si, in cele din urma, perceptia noastra asupra vietii, asupra realitatii si asupra a ceea ce suntem s-a modificat.

1796. Edward Jenner si vaccinarea

La sfarsitul secolului al XVIII-lea, Lady Mary Worthley Montagu, sotia unui diplomat turc, aducea in Anglia vestea ca pe continentul asiatic unele persoane expuse variolei au devenit imune la aceasta boala. Tot mai multi medici au inceput sa le inoculeze bolnavilor cantitati infime de tesut infectat cu variola, pentru a-i imuniza. Metoda s-a dovedit buna, cu toate ca una din opt persoane t ... Citeste mai mult »
Categoria: Istorie | Vederi: 832 | Adaugat de: donmarius | Data: 07.Sep.2009 | Comentarii (0)

The National Museum of American History din Washington a anunţat că în interiorul unui ceas de buzunar care a aparţinut preşedintelui american Abraham Lincoln a fost descoperit un "mesaj secret", care vorbeşte despre începutul Războiului de Secesiune din Statele Unite.

Mesajul, gravat pe mecanismul de aur al ceasului, evoca primul foc de armă tras în timpul războiului de secesiune şi exprima încrederea celui care l-a inscripţionat în preşedintele ţării: "13 aprilie 1861: Fort Sumter a fost atacat de rebeli. Slavă Domnului, avem, totuşi, un guvern".

Textul a fost scris de Jonathan Dillon, un artizan ceasornicar care a reparat ceasul preşedintelui Lincoln, în aprilie 1861.

"Lincoln nu a ştiut niciodată ce purta în buzunar", a dezvăluit Brent Glass, directorul muzeului.

Lincoln cumpărase ceasul de la ... Citeste mai mult »

Categoria: Istorie | Vederi: 865 | Adaugat de: donmarius | Data: 12.Mar.2009 | Comentarii (0)

Omul de Neanderthal a fost eliminat de Homo Sapiens, la puţin timp după sosirea acestuia în Europa, în urmă cu 40.000 de ani, nedispărând din cauza schimbărilor climaterice, potrivit unui studiu ce a analizat efectele climei asupra biodiversităţii.

"Neanderthalienii ar fi putut să ocupe aceleaşi teritorii dacă oamenii moderni, din punct de vedere anatomic, nu i-ar fi îndepărtat", au anunţat cercetătorii de la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) din Franţa, al căror studiu a fost publicat în această săptămână în ediţia online Plos One.

Pentru a ajunge la această concluzie, William Banks de la Universitatea din Bordeaux şi colegii săi din Franţa, Statele Unite şi Africa de Sud au reconstituit pe computer climatul acelei epoci şi au analizat dispersia siturilor ocupate de ultimii nea ... Citeste mai mult »

Categoria: Istorie | Vederi: 850 | Adaugat de: donmarius | Data: 01.Mar.2009 | Comentarii (0)
« 1 2
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024