Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tineĀ®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Martie » 18 » Moderatorul unor forumuri cu opinii impotriva puterii de la Moscova, internat cu forta la un spital de psihiatrie
10:32 AM
Moderatorul unor forumuri cu opinii impotriva puterii de la Moscova, internat cu forta la un spital de psihiatrie
Moderatorul unei retele de forumuri online care gazduiau opinii ostile puterii de la Moscova a fost internat impotriva vointei sale intr-un spital de psihiatrie, a anuntat duminica o miscare rusa de opozitie, citata de AFP, citata de NewsIn.

Vadim Cearusev fondase mai multe grupuri de discutii pe reteaua online de socializare "V Kontakte" (In legatura), una dintre cele mai populare din Rusia.

Desi mai multi opozanti rusi au fost internati in spitale de psihiatrie, practica folosita frecvent in epoca sovietica, este pentru prima oara cand se ia o asemenea masura impotriva unui cyber-disident, a remarcat o reprezentanta a opozitiei.

"Dupa parerea mea, este prima oara cand aceasta masura i se aplica unui militant politic care activeaza pe internet", a declarat Olga Kurnosova, membra a miscarii de opozitie Frontul cetatenesc unit, condus de fostul campion mondial la sah Garry Kasparov.

Vadim Cearusev a fost internat impotriva vointei sale, saptamana trecuta, la spitalul psihiatric de la Sankt Petersburg. Masura a venit dupa ce un tribunal a aprobat recent cererea clinicii psihiatrice ca Cearusev sa fie tratat, desi nu i se diagnosticase nicio boala, a anuntat miscarea lui Kurnosova.

Contactat telefonic de AFP, un angajat al spitalului a refuzat orice comentariu.

"Acest spital este unul dintre cele mai de temut" aziluri psihiatrice, a spus Kurnosova, adaugand ca Cearusev primise amenintari prin telefon inainte de a fi internat.

Cearusev moderase mai multe grupuri de discutii precum "Nu am votat pentru Rusia Unita, nici pentru marioneta lui Putin (partidul premierului Vladimir Putin, respectiv presedintele Dmitri Mevdedev - n.red.)" sau "Sunt impotriva dictaturii KGB in Rusia".

Opozitia din Rusia a protestat fata de aceasta actiune, mentionand ca masura a venit dupa ce un tribunal a aprobat recent cererea clinicii psihiatrice ca Cearusev sa fie tratat, desi nu i se diagnosticase nicio boala.

Sursa: http://www.hotnews.ro/

Category: Economie/Politica/Social | Views: 846 | Added by: donmarius
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024