Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tineĀ®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Septembrie » 21 » Secretele Mona Lisei
8:25 PM
Secretele Mona Lisei
"Mona Lisa" lui Leonardo da Vinci a avut la origine gene si sprancene, care au fost sterse de-a lungul timpului din cauza restaurarilor, potrivit unui cercetator francez care a scanat celebrul tablou, informeaza BBC.

Cercetatorul Pascal Cotte a mai descoperit ca Da Vinci s-a razgandit la un moment dat asupra pozitiei a doua degete de la mana stanga a Mona Lisei, ca fata acesteia era la origine mai lata si ca zambetul ei era mult mai expresiv. Cotte si-a expus descoperirile la complexul Metreon din San Francisco, Statele Unite.

Cercetatorul a petrecut peste 3.000 de ore pentru a analiza datele scanarilor pe care le-a realizat la laboratorul Muzeului Luvru in urma cu trei ani. Cotte, de profesie inginer, a efectuat analize cu senzori, cu infrarosu si ultraviolete. A reusit astfel sa realizeze o fotografie digitala de 22 de gigabiti.

Aceeasi fotografie indica faptul ca Mona Lisa tine in mana o patura care nu se mai vede cu ochiul liber. Cotte a mai spus ca analiza sa a scos la iveala ceea ce el crede ca erau culorile originale ale tabloului, tonuri de bleu si alb. In prezent, tabloul include nuante de verde, galben si brun puternice. "Cu doar o fotografie poti penetra adanc in constructia tabloului si intelege faptul ca Leonardo a fost un geniu", a spus Cotte.

Cotte a mai realizat fotografii de rezolutie inalta a peste 500 de tablouri, printre care se numara lucrari de Van Gogh, Brueghel, Courbet si alti maestri europeni.

Sursa: http://www.descopera.ro
Category: Istorie | Views: 901 | Added by: donmarius
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024