La studiu au participat peste 8.000 de voluntari, care au efectuat teste de toleranta la alimente. Doar 1% dintre participantii la studiu au fost depistati ca fiind alergici la cartofi.
Pe lista celor mai sigure alimente au mai fost incluse grapefruit-ul, caisele, merele, orzul si lamaile. Insa cartoful a castigat detasat.
Studiul a fost realizat de YorkTest, o firma de depistare a alergiilor la alimente.
Purtatorul de cuvant al firmei, Les Rowley, a spus: "Daca te gandesti ca fiecare britanic mananca, in medie, 100 de kilograme de cartofi anual, este destul de surprinzator".
"Desi unele intolerante apar din cauza unui consum exagerat al unui aliment, in mod regulat, cartoful face o exceptie de la regula", a adaugat acesta.
Rowley spune ca exista putine probleme de sanatate provocate de consumul de cartofi, pentru ca acestia sunt usor digerati de sistemul digestiv.
Specialistii au mai descoperit ca alimentele cu cele mai mari probabilitati de a provoca reactii adverse sunt laptele de vaca, drojdia de bere si albusul de ou.