Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Februarie » 25

Un inginer aeronautic a descoperit cu ajutorul Google Ocean, în largul coastei Africii, o zona de mărimi considerabile care pare a fi construită de om şi care se potriveşte cu locaţia în care se presupune că s-ar fi aflat Atlantida.

Reţeaua de linii încrucisate care poate fi observată la 620 de km de coasta Africii, în apropierea insulelor Canare, pe fundul Oceanului Atlantic, formează un patrulater, cu o suprafaţă de circa 20.000 de kilometri pătraţi. Zona a fost descoperită de un inginer aeronautic folosindu-se de noua funcţie implementată în Google Earth.

Imaginea poate fi observată de oricine la coodonatele 31 15'15.53N cu 24 15'30.53W. Experti în istoria Atlantidei au afirmat că aceasta poate fi una dintre locatiile posibile ale insulei, asa cum a fost descrisă de filosoful grec Plat ... Citeste mai mult »

Categoria: Stiinta | Vederi: 864 | Adaugat de: donmarius | Data: 25.Feb.2009 | Comentarii (0)

O companie germana a introdus o celula cu combustibil "portabila" ce utilizeaza tehnologia direct methanol fuel cell, fara a implica grelele componente mecanice asociate in general cu generarea de electricitate.

Bazate pe un design unipolar stack premiat, Jenny 600S furnizeaza 25 watti pentru pana la 20 de ore, potrivit companiei Smart Fuel Cell (SFC). Celulele cu combustibil ale SFC au primit onorurile in competitia Wearable Prower organizata de Departamentul American de Aparare in octombrie 2008, in ciuda unei competitii puternice. Insa SFC nu este singurul jucator pe piata; companii precum UltraCell si Jadoo Power ofera o gama de celule cu combustibil portabile pentru clientii din domeniul militar.

Jenny utilizeaza un cartus reincarcabil cu metanol lichid si poate fi purtat de soldati intr-un buzunar pentru a alimenta bateriile. Acesta functioneaza silentios atat in ... Citeste mai mult »

Categoria: Stiinta | Vederi: 1024 | Adaugat de: donmarius | Data: 25.Feb.2009 | Comentarii (0)

Google a recunoscut ca o singura interogare a motorului de cautare Google utilizeaza 1000 de servere in 0.2 secunde.

Aceasta recunoastere facuta de Jeff Dean de la Google, in cadrul WSDM 2009, i-ar putea alarma pe cei care fac campanii pentru centre de date green.

Potrivit lui Jeff Dean, in timp ce atat interogarile de cautare cat si puterea de procesare au crescut cu un factor de 1000 in zece ani, latenta a scazut de la aproximtiv 1000ms la 200ms.

O alta schimbare importanta, a precizat Dean, este pastrarea in memorie a intregului index de cautare. Acest lucru necesita utilizarea a 1000 de masini pentru gestionarea unei singure interogari, comparativ cu 12 cate erau utilizate anterior.

Aceasta dezvaluire ar putea fi jenanta pentru Google, care si-a aparat in trecut cautarea ca fiind ecoligica, sustinand ca o singura interogare Google necesita doar 0.0003KWh de e ... Citeste mai mult »

Categoria: IT | Vederi: 951 | Adaugat de: donmarius | Data: 25.Feb.2009 | Comentarii (0)
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024