Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Martie » 02

Conceptul pe care Dacia îl va prezenta la salonul auto de la Geneva se numeşte Duster şi este un model de tip crossover, care combină formele unui automobil coupe cu cele ale unui vehicul de familie de tip MPV (Multi Purpose Vehicle), a anunţat constructorul auto.

"Duster, primul concept car al mărcii Dacia, este un crossover ingenios. Văzut din partea şoferului, Duster este un coupé sportiv. Văzut din partea pasagerului, Duster este un MPV (Multi Purpose Vehicle) având două uşi cu deschidere în sensuri contrare", se arată într-un comunicat al Dacia remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Conceptul are 1,49 metri înălţime, 4,25 metri lungime (cât un Logan Sedan - n.r.) şi 1,64 metri lăţime. Ampatamentul măsoară 2,8 metri, maşina fiind un crossover robust şi sportiv, reiese din comunicat.

"O atenţie specială a fo ... Citeste mai mult »

Categoria: Divertisment/Monden | Vederi: 813 | Adaugat de: donmarius | Data: 02.Mar.2009 | Comentarii (0)

Creierele femeilor şi bărbaţilor percept în mod diferit obiectele de artă, precum tablourile, potrivit unui studiu publicat în revista americană Proceedings of the National Academy of Sciences.

Cercetătorii au folosit o magnetoencefalograma pentru a monitoriza activitatea cerebrală a 20 de voluntari, în timp ce aceştia priveau câteva tablouri dar şi fotografii urâte ale unor oraşe şi au descoperit diferenţe evidente între percepţiile voluntarii asupra unor imagini pe care le descriau ca fiind "frumoase".

Femeile folosesc tot creierul pentru a aprecia frumuseţea unui obiect de artă, iar bărbaţi îşi folosesc doar emisfera cerebrală dreaptă, a declarat Francisco Ayala de la University of California.

Această diferenţă poate avea legătură cu altele cunoscute deja de oamenii de ştiinţă şi care ... Citeste mai mult »

Categoria: Stiinta | Vederi: 882 | Adaugat de: donmarius | Data: 01.Mar.2009 | Comentarii (0)

Omul de Neanderthal a fost eliminat de Homo Sapiens, la puţin timp după sosirea acestuia în Europa, în urmă cu 40.000 de ani, nedispărând din cauza schimbărilor climaterice, potrivit unui studiu ce a analizat efectele climei asupra biodiversităţii.

"Neanderthalienii ar fi putut să ocupe aceleaşi teritorii dacă oamenii moderni, din punct de vedere anatomic, nu i-ar fi îndepărtat", au anunţat cercetătorii de la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) din Franţa, al căror studiu a fost publicat în această săptămână în ediţia online Plos One.

Pentru a ajunge la această concluzie, William Banks de la Universitatea din Bordeaux şi colegii săi din Franţa, Statele Unite şi Africa de Sud au reconstituit pe computer climatul acelei epoci şi au analizat dispersia siturilor ocupate de ultimii nea ... Citeste mai mult »

Categoria: Istorie | Vederi: 850 | Adaugat de: donmarius | Data: 01.Mar.2009 | Comentarii (0)
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024