Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Septembrie » 23

La studiu au participat peste 8.000 de voluntari, care au efectuat teste de toleranta la alimente. Doar 1% dintre participantii la studiu au fost depistati ca fiind alergici la cartofi.

Pe lista celor mai sigure alimente au mai fost incluse grapefruit-ul, caisele, merele, orzul si lamaile. Insa cartoful a castigat detasat.

Studiul a fost realizat de YorkTest, o firma de depistare a alergiilor la alimente. Purtatorul de cuvant al firmei, Les Rowley, a spus: "Daca te gandesti ca fiecare britanic mananca, in medie, 100 de kilograme de cartofi anual, este destul de surprinzator".

"Desi unele intolerante apar din cauza unui consum exagerat al unui aliment, in mod regulat, cartoful face o exceptie de la regula", a adaugat acesta.

Rowley spune ca exista putine probleme de sanatate provocate de consumul de cartofi, pentru ca acestia sunt usor digerati de siste ... Citeste mai mult »
Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 874 | Adaugat de: donmarius | Data: 23.Sep.2009 | Comentarii (0)

Prototipul noului soi de ceapa a fost dezvoltat de un institut de cercetari agronomice neozeelandez.

Programul de cercetari a debutat in 2002, dupa ce specialistii japonezi au descoperit in bulbul de ceapa gena care controleaza producerea substantelor ce irita ochii. "Initial, credeam ca agentul care provoaca lacrimile era produs spontan, in timpul actiunii de taiere a cepei. Insa cercetatorii japonezi au demonstrat ca agentul era, de fapt, controlat de o enzima", a explicat Colin Eady, unul dintre cercetatorii neozeelandezi.

"Stim cum sa introducem ADN in ceapa, acest ADN avand capacitatea de a dezactiva gena care provoaca aparitia lacrimilor", a adaugat acesta. Descoperirea, prezentata la un simpozion organizat in Olanda, a fost foarte apreciata de specialisti.

Potrivit lui Eady, in ciuda faptului ca un asemenea produs este foarte asteptat pe piata, vor mai t ... Citeste mai mult »
Categoria: Stiinta | Vederi: 785 | Adaugat de: donmarius | Data: 23.Sep.2009 | Comentarii (0)

Consumat in cantitati moderate, vinul rosu reprezinta un remediu eficient impotriva ulcerului si a inflamarilor provocate de radicalii liberi la nivelul stomacului. Este ceea ce sustine un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Siena pe 13 soiuri de vinuri. Oamenii de stiinta au demonstrat ca toate vinurile testate sunt active impotriva bacteriei care provoaca ulcerul (fiind si un factor de risc in ceea ce priveste aparitia carcinomului si limfomului), combatand eficient radicalii liberi, vinovati de numeroase patologii.
Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 847 | Adaugat de: donmarius | Data: 23.Sep.2009 | Comentarii (0)
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024