In urma unui program de cercetare al “Universitatii de Tehnologie Swinbune”, din Melbourne, s-a aratat ca “blogging-ul” te poate ajuta sa te simti mai putin izolat, mai legat de o comunitate si mai multumit de prieteni, ambele lucruri fiind facute online si fata in fata.
Studiul a demonstrat ca dupa 2 luni de blogging, oamenii, au simtit ca au un suport social mai bun si o retea noua de prieteni, fata de cei care nu o faceau. Cercetatorii James Baker si Susan Moore au scris doua lucrari investigand beneficiile psihologice ale blogging-ului si ale updatarii permanente asupra paginii de web personale, care invita orice persoana sa faca comentarii.
Prima, publicata in ultima aparitie a jurnalului “Comportamentul si cyberpsihologia”, compara sanatatea mentala a oamenilor care intentione
... Citeste mai mult »
Unul dintre cele mai bine vandute romane din secolul XX, avand ca tema Holocaustul, s-a dovedit a fi un fals.
Autoarea de origine belgiana, Misha Defonseca, acum in varsta de 71 de ani, nu a trait niciodata in ghetoul din Varsovia, nu a fost crescuta de lupi, nu a calatorit 1900 de mile prin Europa in cautarea parintilor sai deportati de catre nazisti si nici nu a omorat soldati germani pentru a se apara. Defonseca nici macar nu este evreica, asa cum a afirmat in romanul de success “Misha: memorii din anii Holocaustului”, se afirma intr-un comunicat lansat de Associated Press. Misha Defonseca, pe numele sau adevarat, Monique de Wael, a recunoscut prin avocatii sai ca volumul care fost tradus in 18 limbi si care a stat la baza filmul francez “Supravietuind cu lupii”, nu este decat o fictiune.
... Citeste mai mult »
Vorba care spune ca oamenii isi pot ineca amarul in alcool a fost infirmata de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Tokyo, care au demonstrat ca, de fapt, alcoolul accentueaza grijile si amintirile neplacute, relateaza AFP.
Echipa de cercetatori, condusa de profesorul in farmacologie Norio Matsuki, a explicat ca etanolul nu ajuta oamenii sa uite, asa cum cred ei in general, ci, din contra, aceasta substanta ajuta la conservarea amintirilor neplacute.
Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie facand mai multe teste pe soareci de laborator. Cateva zile la rand, acestia le-au administrat animalelor descarcari electrice usoare, dupa care ii bagau inapoi in cusca. Rozatoarele se simteau terorizate de fiecare data cand specialistii deschideau cusca. In aceasta faza, cercetatorii le-au injectat
... Citeste mai mult »
Expertii sunt de parere ca au descoperit raspunsul la intrebarea: de ce iarna este cunoscut drept anotimpul gripei?
Potrivit noilor cercetari, virusul este influentat de sistemul sau autoprotector, care actioneaza ca un scut in fata temperaturilor scazute. Sistemul de protectie scade in momentul in care intalneste caldura umana, emanata prin tractul respirator, lasand virusul liber sa infecteze celulele din corp, fenomenul fiind asemanat de specialisti cu topirea, in cavitatea bucala, a unei bomboane. De aceea, in perioadele cu temperaturi ridicate, acesta ajunge sa se topeasca inainte de fi transmis unei persoane sau unui animal, omorand germenii inainte ca acestia sa poate infecta pe cineva.
In trecut, oamenii de stiinta credeau in teoria conform careia gripa era mai des intalnita iarna deoarece oamenii isi petreceau mai mult timp in casa, iar vara, ra
... Citeste mai mult »