Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Octombrie » 4 » Londra via New York printr-un telescop urias
2:28 AM
Londra via New York printr-un telescop urias
Noul aparat optic de observare pe distante foarte mari a fost construit si dat in folosinta publicului de catre artistul si cercetatorul optician Paul St. George. Aparatul este in esenta un gigantic telescop electronic care permite londonezilor sa observe ce se intempla in New York si viceversa. Giganticul aparat trece la propriu pe sub Oceanul Atlantic.

Cele doua ecrane si corpurile propriu-zise de la suprafata sunt construite in stil Jules Verne si au inaltimea de 3,3 metri si lungimea de 11,2 metri. Giganticul ansamblu optic foloseste cateva camere de luat vederi ultraperformante si a fost conectat la internet printr-o conexiune broadband pentru a facilita observarea online a vietii si activitatii cotidiene din cele doua metropole.

Dedesubt, pe o lungime de peste 7000 de kilometri, se afla cea mai mare parte a corpului electroscopului, care face legatura intre cele doua orase prin intermediul cablurilor cu fibre optice.

Turistii din cele doua orase petrec mult timp in preajma lui, datorita faptului ca isi pot vedea in timp real prietenii si rudele aflate de cealalta parte a Atlanticului. Deja electroscopul face parte din circuitele turistice ale celor doua orase.
Amplasamentul britanic al acestui mega telescop se afla in apropiere de Tower Bridge din Londra, iar autoritatile britanice il tin tot timpul sub observatie, pentru a nu fi vandalizat de faimosii “British Hooligans”.

Sursa: http://www.descopera.ro/

Category: Stiinta | Views: 820 | Added by: donmarius
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024