Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [13]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Septembrie » 28 » Primul act sexual a avut loc acum 570 de milioane de ani
11:22 PM
Primul act sexual a avut loc acum 570 de milioane de ani
Descoperirea unei specii primitive de coral pe tarmul Australiei poate revolutiona teoriile privind aparitia vietii sexuale la animalele de pe Terra, anunta cercetatorii americani de la Universitatea Riverside California.

Animalul, botezat Funisia dorothea a trait acum circa 570 de milioane de ani si este prima specie care s-a reprodus pe cale sexuala, cu 30 de milioane de ani mai devreme decat se crezuse initial.

„Se pare ca misterioasa creatura era activa sexual, atata vreme cat specimenele descoperite formau un grup cu indivizi de aceeasi varsta. Cu toate acestea, organismele erau prea primitive ca sa constientizeze acest lucru, mai ales ca reproducerea putea fi si asexuata, asa cum se intampla in cazul plantelor”, anunta Mary Droser, coordonatorul echipei de specialisti.

Funisia a aparut in urma cu aproximativ 600 de milioane de ani, in era Neoproterozoica, si reprezenta unul dintre cele mai avansate organisme din acea perioada. Lipsit de pradatori naturali, animalul s-a dezvoltat in voie, ocupand suprafete intinse asemenea coralilor din zilele noastre. Acesta putea atinge o lungime de 30 de centimetri, fiind suficient de flexibil pentru a se apleca in cautarea partenerilor. Desi coralul primitiv avea radacini, se pare ca acestea erau capatate la maturitate, dupa ce animalul depasea stadiul de larva.

"Sunt siguri ca am descoperit prima creatura care a folosit reproducerea sexuala, la scurt timp de la aparitia primelor forme de viata multicelulare, intr-unul dintre primele ecosisteme cunoscute pe Terra", a concluzionat Droser.

Sursa: http://www.descopera.ro

Category: Stiinta | Views: 493 | Added by: donmarius
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2018