Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Septembrie » 11 » Top 5 alimente-pansament pentru sănătatea stomacului
4:15 PM
Top 5 alimente-pansament pentru sănătatea stomacului
Senzaţie de arsură în partea superioară a abdomenului, dureri insuportabile ale stomacului, aciditate gastrică, greaţă. Recunoaşteţi semnele. Toamna este anotimpul în care numărul persoanelor care suferă de gastrită creşte. Gastrita sau ulcerul apar din cauza infecţiei cu o bacterie, sau din cauza anumitor medicamente precum cele antiinflamatoare. "Acestea atacă stomacul, iar gastrita se vede numai în urma unei analize endoscopice sau la biopsie". Medicii nutriţionişti spun că persoanele care sunt diagnosticate cu această afecţiune trebuie să aibă grijă ce mănâncă, deoarece starea lor se poate înrăutăţi, în special în această perioadă.

Astfel, oul fiert calmează aciditatea gastrică. "Oul trebuie să fie moale, şi în nici un caz prăjit, deoarece, în caz contrar, stomacul trebuie să «muncească» mai mult, iar aciditatea gastrică este stimulată". Lactatele şi brânzeturile sunt recomandate persoanelor care suferă de gastrită. Insă trebuie să se evite brânzeturile sărate, pentru că acestea agravează starea. Este recomandată brânza dulce de vaci, urda şi caşul nesărat.

Legumele fac parte din categoria alimentelor permise în această boală, dar se recomandă mâncarea lor sunt formă de preparate, chiar dacă prin fierbere se pierd substanţele nutritive şi vitaminele.

Pâinea prăjită calmează aciditatea. "Atenţie însă, nu orice fel de pâine face bine pacienţilor care au leziuni la stomac. Este indicată pâinea albă, în nici un caz cea neagră, de secară sau grahamul, deoarece acestea conţin foarte multe seminţe, care stimulează sucul gastric".

Carnea pentru a putea fi inclusă pe lista alimentelor permise în cazul gastritei trebuie să fie fiartă şi să fie slabă, precum cea de pui sau de peşte.

Sursa: http://www.gandul.info
Category: Sanatate/Stil de viata | Views: 923 | Added by: donmarius
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 46
Vizitatori: 46
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024