Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tineĀ®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Februarie » 25 » Celulele cu metanol ofera putere portabila
7:06 AM
Celulele cu metanol ofera putere portabila

O companie germana a introdus o celula cu combustibil "portabila" ce utilizeaza tehnologia direct methanol fuel cell, fara a implica grelele componente mecanice asociate in general cu generarea de electricitate.

Bazate pe un design unipolar stack premiat, Jenny 600S furnizeaza 25 watti pentru pana la 20 de ore, potrivit companiei Smart Fuel Cell (SFC). Celulele cu combustibil ale SFC au primit onorurile in competitia Wearable Prower organizata de Departamentul American de Aparare in octombrie 2008, in ciuda unei competitii puternice. Insa SFC nu este singurul jucator pe piata; companii precum UltraCell si Jadoo Power ofera o gama de celule cu combustibil portabile pentru clientii din domeniul militar.

Jenny utilizeaza un cartus reincarcabil cu metanol lichid si poate fi purtat de soldati intr-un buzunar pentru a alimenta bateriile. Acesta functioneaza silentios atat in pozitie verticala cat si orizontala, potrivit SFC. De asemenea, poate fi lasat in modul hands-off pentru a alimenta automat echipamentul in camp. Compania estimeaza ca unitatea ar putea reduce cu pana la 70% greutatea bateriilor pe care soldatii trebuie sa le poarte in anumite misiuni.

Sistemul SFC utilizeaza metanol non-presurizat, care a primit aprobarea in testele efectuate de Ary Research Lab si Natick Soldier Center, conform SFC. Presiunea scazuta le ofera o siguranta mai mare fata de gazele presurizate precum hidrogen, propan si butan.

Sursa: http://www.smartnews.ro/

Category: Stiinta | Views: 1032 | Added by: donmarius
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024