Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » Arhiva stiri

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Realitatea TV, răspunzând unei întrebări, că suma care ar putea fi împrumutată de România ar putea fi apropiată de 20 de miliarde de euro, dacă se merge pe o finanţare de doi ani.

El a spus că iniţial s-a avut în vedere un an de finanţare, "cu tranşe trimestriale".

Întrebat în legătură cu cifra împrumutului, care, conform unor informaţii din presă, ar fi de până în 20 de miliarde de euro, Băsescu a spus, iniţial, că nu doreşte să confirme o sumă.

Unul dintre moderatori a spus că circulă informaţii, încă din 10 martie, potrivit cărora împrumutul ar fi de maximum 20 de miliarde de euro, iar marţi a fost vehiculată suma de 18 miliarde.

"Dacă discutăm de doi ani, poate fi apropiată de această sumă", a spus Băsescu.

Moderatorul a adăugat că c ... Citeste mai mult »

Categoria: Economie/Politica/Social | Vederi: 824 | Adaugat de: donmarius | Data: 18.Mar.2009 | Comentarii (0)

Conform acestui raport, averea financiara neta a fiecarui roman este egala cu ”uriasa” suma de €407, ceea ce la nivel national inseamna aproape €8Mld sau 7% din PIB. Averea financiara neta exclude valoarea proprietatilor detinute si se refera doar la activele pe care populatia le detine sub forma de: numerar, depozite la banci, actiuni la bursa, asigurari de viata, investitii in fonduri mutuale si de pensii. Din aceste detineri se scad datoriile si asa se ajunge la sumele ce reprezinta averea financiara neta.

Comparand cifra de €407 aferenta Romaniei cu averea neta a fiecarui bulgar (€909 respectiv 34% din PIB per capita) ungur (€3227, 38%) si polonez (€3156, 45%), vedem ca suntem de departe saracii Europei din moment ce si rusii detin o suma aproape dubla.

Cum se explica aceste diferente: (sumele de mai jos sunt aferente anului 2007).

Fondurile mutuale: romanii stau deoparte de aceasta industrie avand in vedere ca au investit in fonduri doar €163M, in timp ce in B ... Citeste mai mult »

Categoria: Economie/Politica/Social | Vederi: 897 | Adaugat de: donmarius | Data: 18.Mar.2009 | Comentarii (0)

Criza economica mondiala pare sa-i dea batai de cap lui Michel Platini, seful UEFA, francezul precizand ca in locul Champions League ar putea aparea Euroliga, o mai veche idee a forului european, informeaza Gazzetta dello Sport. Noua competitie ar putea fi mai putin costisitoare si ar include trei serii, promovari si retrogradari.  

"Un tsunami se va abate deasupra fotbalului, iar situatia va fi una destul de grava. Proiectul meu nu este ceva nou, ii astept pe toti sa vina cu propuneri", a precizat Platini.

Cum ar arata Euroliga:

Vor fi trei serii de tip A, B si C, a cate 22 de echipe, iar campioana Europei va fi desemnata castigatoarea seriei A. Pe deasupra, vor retrograda ultimele patru echipe, in timp ce din grupa B (de ex.) vor promova primele patru in A, dupa siste ... Citeste mai mult »
Categoria: Economie/Politica/Social | Vederi: 881 | Adaugat de: donmarius | Data: 17.Mar.2009 | Comentarii (0)

The National Museum of American History din Washington a anunţat că în interiorul unui ceas de buzunar care a aparţinut preşedintelui american Abraham Lincoln a fost descoperit un "mesaj secret", care vorbeşte despre începutul Războiului de Secesiune din Statele Unite.

Mesajul, gravat pe mecanismul de aur al ceasului, evoca primul foc de armă tras în timpul războiului de secesiune şi exprima încrederea celui care l-a inscripţionat în preşedintele ţării: "13 aprilie 1861: Fort Sumter a fost atacat de rebeli. Slavă Domnului, avem, totuşi, un guvern".

Textul a fost scris de Jonathan Dillon, un artizan ceasornicar care a reparat ceasul preşedintelui Lincoln, în aprilie 1861.

"Lincoln nu a ştiut niciodată ce purta în buzunar", a dezvăluit Brent Glass, directorul muzeului.

Lincoln cumpărase ceasul de la ... Citeste mai mult »

Categoria: Istorie | Vederi: 867 | Adaugat de: donmarius | Data: 12.Mar.2009 | Comentarii (0)

Utilizatorii de calculatoare mai putin experimentati investesc bani in upgrade-uri hardware pentru ca, pur si simplu, nu mai sunt multumiti de modul in care ruleaza aplicatiile pe computerele lor. Este adevarat, tehnologia avanseaza cu pasi repezi, fiind destul de greu sa tii pasul cu ea. Insa de multe ori trebuie sa ne gandim ca nu toate problemele aparute ce incetinesc rularea programelor sub Windows XP se datoreaza tehnologiilor depasite, ci au si cauze pur software. Ghidul de fata se adreseaza utilizatorilor mai putin experimentati care vor sa optimizeze rapid si usor rularea Windows-ului. Cu totii ati observat ca, dupa o perioada de la instalarea sistemului de operare, lucrurile nu mai merg asa de rapid ca la inceput: secventa de boot dureaza parca o vesnicie, aplicatiile se deschid greu sau ru ... Citeste mai mult »

Categoria: Prezentari | Vederi: 1256 | Adaugat de: donmarius | Data: 09.Mar.2009 | Comentarii (0)

Conceptul pe care Dacia îl va prezenta la salonul auto de la Geneva se numeşte Duster şi este un model de tip crossover, care combină formele unui automobil coupe cu cele ale unui vehicul de familie de tip MPV (Multi Purpose Vehicle), a anunţat constructorul auto.

"Duster, primul concept car al mărcii Dacia, este un crossover ingenios. Văzut din partea şoferului, Duster este un coupé sportiv. Văzut din partea pasagerului, Duster este un MPV (Multi Purpose Vehicle) având două uşi cu deschidere în sensuri contrare", se arată într-un comunicat al Dacia remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Conceptul are 1,49 metri înălţime, 4,25 metri lungime (cât un Logan Sedan - n.r.) şi 1,64 metri lăţime. Ampatamentul măsoară 2,8 metri, maşina fiind un crossover robust şi sportiv, reiese din comunicat.

"O atenţie specială a fo ... Citeste mai mult »

Categoria: Divertisment/Monden | Vederi: 813 | Adaugat de: donmarius | Data: 02.Mar.2009 | Comentarii (0)

Creierele femeilor şi bărbaţilor percept în mod diferit obiectele de artă, precum tablourile, potrivit unui studiu publicat în revista americană Proceedings of the National Academy of Sciences.

Cercetătorii au folosit o magnetoencefalograma pentru a monitoriza activitatea cerebrală a 20 de voluntari, în timp ce aceştia priveau câteva tablouri dar şi fotografii urâte ale unor oraşe şi au descoperit diferenţe evidente între percepţiile voluntarii asupra unor imagini pe care le descriau ca fiind "frumoase".

Femeile folosesc tot creierul pentru a aprecia frumuseţea unui obiect de artă, iar bărbaţi îşi folosesc doar emisfera cerebrală dreaptă, a declarat Francisco Ayala de la University of California.

Această diferenţă poate avea legătură cu altele cunoscute deja de oamenii de ştiinţă şi care ... Citeste mai mult »

Categoria: Stiinta | Vederi: 883 | Adaugat de: donmarius | Data: 01.Mar.2009 | Comentarii (0)
« 1 2 ... 11 12 13 14 15 »
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024