Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Octombrie » 31 » Sanctificarea lui Stalin
4:56 AM
Sanctificarea lui Stalin
Filiala din orasul Sankt Petersburg a Partidului Comunist din Rusia a inaintat o petitie oficiala Bisericii Ortodoxe Ruse, in care se cere sanctificarea lui Iosif Visarionovici Stalin. Oficialii comunisti sunt de asemenea siguri ca temutul dictator va castiga un concurs de televiziune destinat nominalizarii celei mai mari personalitati din Rusia tuturor timpurilor.

In concursul online lansat in paralel, Stalin este deja pa locul doi in topul celui mai mare rus din toate timpurile. Considerat mai rau dictator al tuturor timpurilor, Stalin este responsabil de moartea a peste 20 de milioane de oameni in timpul celor 31 de ani in care a condus Uniunea Sovietica. Concursul a aparut la initiative postului national de televiziune Rossia, si a fost criticat datorita sistemului de punctare care permite votarea multipla.

Initiativa sanctificarii lui Stalin a fost alimentata de aparitia noilor manuale scolare de istorie din Rusia, unde Stalin este portretizat ca un lider carismatic care a salvat Rusia din ghearele nazistilor si a impus-o drept una dintre cele mai redutabile puteri mondiale.
Oficialii Partidului Comunist Rus au demarat, in paralel, o campanie de reabilitare a epocii staliniste printr-o serie de documentare de televiziune, filme si carti lansate in ultimii ani care il elogiaza pe Stalin drept un conducator providential, dur dar drept.
“Stalin este in prezent cel mai popular nume in Rusia, multe cupluri alegand sa-si boteze baieteii astfel. Oamenii l-au iertat pentru colectivizarea fortata, eliminarea cadrelor militare din Armata Rosie si deportarile din gulaguri. Stalin a devenit un adevarat erou national in Rusia. El a fost cel care a transformat o tara inapoiata intr-un gigant industrial”, afirma Serghei Malinkovici, unul dintre liderii comunisti actuali, care conduce campania de canonizare a lui Stalin.

Biserica Ortodoxa Rusa care a fost una dintre victimele regimului Stalinist, nici nu vrea sa auda de initiative comunistilor, in ciuda faptului ca Serghei Malinkovici este convins ca la sfarsitul seculului 21 in fiecare biserica din Rusia va trona o icoana a sfantului Stalin.

Sursa: http://www.descopera.ro/

Category: Economie/Politica/Social | Views: 662 | Added by: donmarius
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024