Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » Sanatate/Stil de viata

Buna dispozitie aduce rezultate iar principalul mod de a crea buna dispozitie este umorul. Un studiu arata ca umorul la locul de munca este bine-venit si chiar recomandat!

Chirs Robert, profesor asistent la Universitatea din Misoury spune ca umorul, in special cel care este asociat cu locul de munca, are un impact pozitiv asupra serviciului. Glumele ocazionale printre colegi sporesc creativitatea si performanta, scrie siteul Sciencedaily.com.

La aceasta concluzie s-a ajuns dupa ce s-au examinat, atent, mai multe surse din diferite domenii. "Umorul are un efect semnificativ asupra organizatiilor. Umorul nu este incompatibil cu targeturile jobului si nici cu dorinta organizatiei de a fi competitiva. De fapt, eu cred ca umorul este destul de important. Nu este rau sa glumesti si sa te distrezi. Umorul are un impact masiv fata de locul de munca si de calitatea comunicatiei ... Citeste mai mult »
Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 777 | Adaugat de: donmarius | Data: 21.Sep.2009 | Comentarii (0)

România apare pe harta europeană, în cel mai recent raport privind rezistenţa bacteriilor la antibiotice, cu cod roşu, maro şi portocaliu, însemnând că.între 25 şi 50 dintre germenii analizaţi din probele de sânge ale pacienţilor nu mai răspund la tratamentul obişnuit, potrivit unui studiu european.

Studiul realizat de Centrul European pentru Studiul şi Controlul Bolilor şi de Agenţia Europeană a Medicamentului arată că, în România, cea mai mare rezistenţă la antibiotice o are bacteria Klebsiella pneumoniae, adică microbul care provoacă de la infecţii urinare, la pneumonie. În 50 la sută din totalul infecţiilor, acest germen a fost depistat ca fiind rezistent la Cefalosporină. O situaţie similară este întalnită în Bulgaria şi Grecia, bacteria Klebsiella pneumoniae fiind rezistentă la a treia generaţie de cefalosporine.

Medicul Ioan Stelian Bocşan, participant la rea ... Citeste mai mult »
Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 790 | Adaugat de: donmarius | Data: 21.Sep.2009 | Comentarii (0)

De-acum e sigur: un studiu realizat in Statele Unite ale Americii a dovedit stiintific ca optimismul este “sinonimul” sanatatii.

Studiul, care a durat opt ani si a fost realizat de un grup de cercetatori de la Universitatea din Pittsburgh, pe un esantion de 100.000 de subiecti-femei, a pus in evidenta o legatura clara intre optimism si starea de sanatate fizica. Potrivit rezultatelor acestuia, pesimistele au in medie o tensiune sanguina si un nivel al colesterolului mai ridicate decat femeile care “vad partea plina a paharului”. Mai precis, femeile care manifesta ganduri ostile fata de ceilalti si fata de viitor au cu 16% mai multe “posibilitati” de a dezvolta o boala mortala; in schimb, optimistele sufera mai putin de boli cardiovasculare (9%).

In opinia medicului Hilary Tindle, sefa grupului de cercetatori, “majoritatea datelor sugereaza ca o atitudine neg ... Citeste mai mult »
Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 789 | Adaugat de: donmarius | Data: 14.Sep.2009 | Comentarii (0)

O organizatie britanica trage semnalul de alarma: printre dereglarile de alimentatie este in puternica crestere asa-numita ortorexie, adica obsesia pentru mancarea sanatoasa.

Potrivit British Dietetic Association, boala ii afecteaza mai ales pe cei peste 30 de ani, cu nivel mediu si inalt de instructie, si chiar daca se naste dintr-o intentie laudabila, tot poate deveni o problema psihologica serioasa. Este insa dificil de facut un “recensamant” al persoanelor care sufera de ortorexie intrucat, fata de anorexici sau bulimici, cei afectati de aceasta boala pot fi absolut normali din punct de vedere fizic; doar ca, treptat, atentiei exagerate pentru calitatea mancarii consumate i se ataseaza o dereglare obsesivo-compulsiva a personalitatii.

Prima descriere detaliata a acestei boli a aparut intr-o revista de yoga, in 1997, iar cel care a definit-o a fost medicul Steve ... Citeste mai mult »
Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 775 | Adaugat de: donmarius | Data: 14.Sep.2009 | Comentarii (0)

Este concluzia cercetatorilor britanici din cadrul Food Standards Agency, cei care au demonstrat ca intre alimentele asa-zis ecologice si cele crescute cu ajutorul pesticidelor nu exista nicio diferenta notabila.

Oamenii de stiinta au comparat continutul de nutrienti al celor doua tipuri de alimente, iar rezultatul a fost unul dezarmanat. Nu exista absolut nicio diferenta notabila. Singura deosebire ar fi aceea ca alimentele ecologice ar contine cu cateva procente mai mult fosfor.

„Nici un produs, nici celalalt nu afecteaza organismul uman. Datele colectate in ultimii 50 de ani ne arata ca nu sunt diferente intre cantitatile de vitamine si minerale continute de cele doua tipuri de alimente”, sustine nutritionistul Alan Dangour.

Mai multi ziaristi au atacat rezultatul cercetarilor, sustinand ca totul nu este decat o incercare a guvernului britanic de a redu ... Citeste mai mult »
Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 726 | Adaugat de: donmarius | Data: 14.Sep.2009 | Comentarii (0)

Celebra zicala “Un mar pe zi tine doctorul departe de tine” e mai adevarata ca oricand: un nou studiu arata ca valoarea merelor a fost subestimata.

Cercetand proprietatile mai multor tipuri de fructe – mere, piersici, nectarine -, oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetari Alimentare din Norwich, Marea Britanie, au descoperit ca acestea contin cantitati de antioxidanti mult mai mari decat se crezuse pana acum.

Continutul de polifenoli din fructe s-a dovedit a fi de pana la cinci ori mai mare decat cel estimat in studiile anterioare.

Acesti polifenoli sunt supusi, in intestin, unor procese de fermentatie, sub actiunea unor bacterii specifice, dand nastere unor compusi cu rol benefic pentru sanatate, inzestrati cu proprietati antioxidante.

Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 745 | Adaugat de: donmarius | Data: 14.Sep.2009 | Comentarii (0)

Exact contrariul unei atitudini “zen”: secretul unei sanatati de fier si al unui psihic in forma cat mai multa vreme sta mai degraba in obiceiuri considerate “proaste”: precum cel de a urla, a injura si in general, a face “scene” ori de cate ori simti nevoia.

Este concluzia ultimelor studii in materie, realizate de cercetatorii de la Carnegie Mellon University din Pittsburg, Statele Unite. Potrivit acestora, a-ti descarca nervii pe cei din jurul tau are efecte benefice asupra tensiunii si, in plus, nu-ti permite sa acumulezi in organism mult cortizol, un periculos hormon al stresului.

Concluzia? Mai bine tipa decat sa tii totul “inauntru”, cu riscul ca mai devreme sau tarziu, sa faci “explozie”. De asemenea, desi poate nu-i prea placut de auzit, un limbaj “colorat” si “condimentat” cu injuraturi il ajuta pe “posesor” sa suporte mai usor stresul sau durerea; cel put ... Citeste mai mult »
Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 813 | Adaugat de: donmarius | Data: 14.Sep.2009 | Comentarii (0)
« 1 2 3 »
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024