Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Septembrie » 30

Cel putin asta sustin in ultima vreme comunicatele stiintifice ale NASA. Conform observatiilor survenite in perioada de Luna plina, singurul nostru satelit natural este foarte afectat in acesta perioada lunara de catre campul magnetic al Terrei. Aceasta duce la furtuni de praf pe Luna si la frecvente descarcari ale electricitatii statice.

Noua descoperire anuntata la inceputul saptamanii de catre NASA este importanta pentru viitoarele expeditii lunare. Conform aceleiasi agentii, astronautii ar putea fi surprinsi de campul electric crescut in perioada de Luna Plina, care le-ar putea afecta sistemele de comunicatii si de etanseizare a costumului interspatial. Primele efecte ale influentarii reciproce intre Luna plina si Planeta Pamant au fost inregistrate in anul 1968 cand satelitul NA ... Citeste mai mult »
Categoria: Paranormal | Vederi: 840 | Adaugat de: donmarius | Data: 30.Sep.2009 | Comentarii (0)

In provincia suedeza Dalarna a fost descoperit un molid cu varsta incredibila de 9550 de ani. “Molidul s-a dovedit a fi un supravietuitor tenace in conditiile in care acesta traieste si astazi in ciuda dramaticelor schimbari climaterice derulate de-a lungul acestei perioade de timp impresionante” declara descoperitorul acestuia, profesorul Leif Kulman de al Universitatea de Geografie din Umea.

Fascinata descoperire a avut loc intr-un grup compact de padure in Muntii Fulu din provincia Dalarna. Specialistii botanisti au gasit in acest loc un numar de patru generatii de molizi datati cu varste matusalemice. Au fost astfel datati si catalogati arbori cu varste de 375, 5660, 9000 si 9550 de ani. Varsta acestora a fost stabilita cu ajutorul casicei déjà datari cu Carbon 14 de catre un labora ... Citeste mai mult »
Categoria: Istorie | Vederi: 852 | Adaugat de: donmarius | Data: 30.Sep.2009 | Comentarii (0)

Constructia unui tunel care sa faca legatura intre indepartata peninsula Ciukotka din estul extrem al Siberiei si coasta de vest a Alaskai va debuta in viitorul apropiat. Surse oficiale ale celor doua mari puteri afirma ca au fost demarate toate studiile si aprobarile acestui proiect iar constructia megatunelului va debuta in urmatorii ani.

Ideea unui astfel de tunel a fost initiata de ambele parti inca dinainte de perioada razboiului rece, la inceputul secolului XX. Inainte de acest proiect, construirea unui pod si a unei cai ferate care sa strabata Marea Bering a fost initiate de Vladimir Ilici Lenin care a semnat decretul de incepere a constructiilor inca din anul 1918, insa proiectul nu a mai fost niciodata demarat. In iarna anului 2007 presedintele Vladimir Putin a propus constructi ... Citeste mai mult »
Categoria: Economie/Politica/Social | Vederi: 1104 | Adaugat de: donmarius | Data: 30.Sep.2009 | Comentarii (0)
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024