Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tineĀ®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Septembrie » 30 » Rusia si Statele Unite vor fi legate de un tunel subteran
1:09 PM
Rusia si Statele Unite vor fi legate de un tunel subteran
Constructia unui tunel care sa faca legatura intre indepartata peninsula Ciukotka din estul extrem al Siberiei si coasta de vest a Alaskai va debuta in viitorul apropiat. Surse oficiale ale celor doua mari puteri afirma ca au fost demarate toate studiile si aprobarile acestui proiect iar constructia megatunelului va debuta in urmatorii ani.

Ideea unui astfel de tunel a fost initiata de ambele parti inca dinainte de perioada razboiului rece, la inceputul secolului XX. Inainte de acest proiect, construirea unui pod si a unei cai ferate care sa strabata Marea Bering a fost initiate de Vladimir Ilici Lenin care a semnat decretul de incepere a constructiilor inca din anul 1918, insa proiectul nu a mai fost niciodata demarat. In iarna anului 2007 presedintele Vladimir Putin a propus constructia tunelului care va lega ambele maluri ale stramtorii Bering. Prin acest tunel se anticipeaza ca vor circula trenuri de mare viteza, cu ajutorul carora distanta dintre cele doua superputeri sa fie traversata intr-un interval de aproximativ o ora.

Cel insarcinat de catre partea rusa cu constructia tunelului este nimeni altul decat cunoscutul patron al echipei Chelsea, miliardarul Roman Abramovici. Acesta a estimat costurile acestui proiect undeva in jurul cifrei de 60 miliarde dolari. Tunelul va avea lungimea de 98 km si va fi de doua ori mai mare decat faimosul tunel submarin La Manche, cel care leaga Franta de Marea Britanie pe sub Marea Manecii.

Sursa: http://www.descopera.ro/
Category: Economie/Politica/Social | Views: 1100 | Added by: donmarius
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024