Viroze respiratorii şi răceli – astea sunt pericolele care ne pândesc organismul în perioada aceasta. Orice fluctuaţie de temperatură ne pune sistemul imunitar la încercare. Medicii spun că, mai ales în perioada schimbărilor bruşte de temperatură, ne îmbolnăvim de viroze respiratorii sau răcim.
Medicul nutriţionist Viorel Tiberiu Mogoş de la Institutul de Nutriţie şi Boli Metabolice „Nicolae Paulescu” din Bucureşti spune că în această perioadă alimentaţia noastră trebuie să fie una bogată în vitamine şi minerale, deoarece astfel ne întărim sistemul imunitar. Aşadar, nu fugiţi de legume, lactate, fructe şi grăsimi vegetale.
Astfel, ceapa este un bun antiseptic, antiviral, antibacterian şi antifungic. „Aceasta trebuie mâncată în stare naturală, în niciun caz fiartă sau prăjită, deoarece prin aceste proceduri i se distrug calităţile sale antiv
...
Citeste mai mult »