Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » Arhiva stiri

Unul dintre cele mai bine vandute romane din secolul XX, avand ca tema Holocaustul, s-a dovedit a fi un fals.

Autoarea de origine belgiana, Misha Defonseca, acum in varsta de 71 de ani, nu a trait niciodata in ghetoul din Varsovia, nu a fost crescuta de lupi, nu a calatorit 1900 de mile prin Europa in cautarea parintilor sai deportati de catre nazisti si nici nu a omorat soldati germani pentru a se apara. Defonseca nici macar nu este evreica, asa cum a afirmat in romanul de success “Misha: memorii din anii Holocaustului”, se afirma intr-un comunicat lansat de Associated Press.
Misha Defonseca, pe numele sau adevarat, Monique de Wael, a recunoscut prin avocatii sai ca volumul care fost tradus in 18 limbi si care a stat la baza filmul francez “Supravietuind cu lupii”, nu este decat o fictiune. ... Citeste mai mult »

Categoria: Istorie | Vederi: 898 | Adaugat de: donmarius | Data: 26.Sep.2009 | Comentarii (0)

Vorba care spune ca oamenii isi pot ineca amarul in alcool a fost infirmata de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Tokyo, care au demonstrat ca, de fapt, alcoolul accentueaza grijile si amintirile neplacute, relateaza AFP.

Echipa de cercetatori, condusa de profesorul in farmacologie Norio Matsuki, a explicat ca etanolul nu ajuta oamenii sa uite, asa cum cred ei in general, ci, din contra, aceasta substanta ajuta la conservarea amintirilor neplacute.

Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie facand mai multe teste pe soareci de laborator. Cateva zile la rand, acestia le-au administrat animalelor descarcari electrice usoare, dupa care ii bagau inapoi in cusca. Rozatoarele se simteau terorizate de fiecare data cand specialistii deschideau cusca. In aceasta faza, cercetatorii le-au injectat ... Citeste mai mult »

Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 920 | Adaugat de: donmarius | Data: 25.Sep.2009 | Comentarii (0)

Expertii sunt de parere ca au descoperit raspunsul la intrebarea: de ce iarna este cunoscut drept anotimpul gripei?

Potrivit noilor cercetari, virusul este influentat de sistemul sau autoprotector, care actioneaza ca un scut in fata temperaturilor scazute.
Sistemul de protectie scade in momentul in care intalneste caldura umana, emanata prin tractul respirator, lasand virusul liber sa infecteze celulele din corp, fenomenul fiind asemanat de specialisti cu topirea, in cavitatea bucala, a unei bomboane.
De aceea, in perioadele cu temperaturi ridicate, acesta ajunge sa se topeasca inainte de fi transmis unei persoane sau unui animal, omorand germenii inainte ca acestia sa poate infecta pe cineva.

In trecut, oamenii de stiinta credeau in teoria conform careia gripa era mai des intalnita iarna deoarece oamenii isi petreceau mai mult timp in casa, iar vara, ra ... Citeste mai mult »

Categoria: Stiinta | Vederi: 774 | Adaugat de: donmarius | Data: 25.Sep.2009 | Comentarii (0)

Oamenii de stiinta australieni au facut o descoperire uimitoare, si anume un gandac destul de mare care se hraneste cu arsenic, cea mai periculoasa substanta otravitoare din lume.

Acesta isi procura hrana din resturile de arsenic ramase in minele parasite sau din pamantul destinat agriculturii, ajutand la curatarea acestora. De asemenea, el ar putea reprezenta o varianta viabila, ce ar implica costuri minime, in curatarea pamantului agricol in sprijinul salvarii de vieti in randul oamenilor.
Gandacul a fost identificat dupa colectarea a sute de mostre de microbi culese de la nivelul solului, contaminate cu arsenic, care fusesera introduse in trecut pentru a controla parazitii ce atacau oile si bovinele.
Arsenicul poate fi gasit si sub alte forme, intr-o forma extrem de toxica si periculoasa denum ... Citeste mai mult »

Categoria: Stiinta | Vederi: 774 | Adaugat de: donmarius | Data: 24.Sep.2009 | Comentarii (0)

Somnul "ultra-scurt" poate imbunatati procesarea memoriei in creier, spun cercetatorii de la Universitatea din Dusseldorf, autorii acestui studiu.
Studiul demonstreaza pentru prima data ca perioadele foarte scurte de somn pot contribui la imbunatatirea memoriei.
Mai multe studii anterioare au analizat relatia dintre memorie si somn, subliniind importanta ciclului natural veghe-somn al organismului.
Cercetatorii germani au dorit sa afle cat de scurt poate fi un pui de somn care sa aiba o influenta benefica asupra memoriei.
La studiu au participat mai multi studenti care au fost rugati sa memoreze un set de cuvinte, dupa care au primit o ora de pauza inainte de a efectua un test de memorie. In timpul acelei pauze, o parte dintre studenti au dormit pentru aproximativ sase minute, in timp ce ceilalti au ramas treji. In mod remarcabil, studentii care au tras ... Citeste mai mult »
Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 913 | Adaugat de: donmarius | Data: 24.Sep.2009 | Comentarii (0)

Un nou studiu britanic al Colegiului Regal din Londra, publicat în ediţia din 28 ianuarie 2008 a jurnalului Arhivele Medinei Interne, arată că oamenii care au sunt activi din punct de vedere fizic sunt mai tineri din punct de vedere biologic.

Condusă de Lynn F Cherkos, echipa de cercetători a examinat ADN-ul a 2410 gemeni, a examinat lungimea lungimea telomerilor leucocitari(LTR). Leucocitele (globulele albe) sunt prezente în sânge în număr de 4000 - 9000 elemente / mm cub şi au un important rol în apărarea împotriva infecţiilor. Telomerii de la capătul leucocitelor sunt nişte secvenţe de AND repetitive, scurte şi reprezintă un factor de predicţie al vârstei şi bolilor corelate cu îmbătrânirea. Lungimea lor scade cu fiecare trecere e a unui ciclu de diviziune celulară, dar şi în stările de inflamaţie. Studiul a descoperit că subiecţii care au efectuat exerciţii timp d ... Citeste mai mult »
Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 1000 | Adaugat de: donmarius | Data: 24.Sep.2009 | Comentarii (0)

La studiu au participat peste 8.000 de voluntari, care au efectuat teste de toleranta la alimente. Doar 1% dintre participantii la studiu au fost depistati ca fiind alergici la cartofi.

Pe lista celor mai sigure alimente au mai fost incluse grapefruit-ul, caisele, merele, orzul si lamaile. Insa cartoful a castigat detasat.

Studiul a fost realizat de YorkTest, o firma de depistare a alergiilor la alimente. Purtatorul de cuvant al firmei, Les Rowley, a spus: "Daca te gandesti ca fiecare britanic mananca, in medie, 100 de kilograme de cartofi anual, este destul de surprinzator".

"Desi unele intolerante apar din cauza unui consum exagerat al unui aliment, in mod regulat, cartoful face o exceptie de la regula", a adaugat acesta.

Rowley spune ca exista putine probleme de sanatate provocate de consumul de cartofi, pentru ca acestia sunt usor digerati de siste ... Citeste mai mult »
Categoria: Sanatate/Stil de viata | Vederi: 874 | Adaugat de: donmarius | Data: 23.Sep.2009 | Comentarii (0)
« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 14 15 »
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024