Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » Arhiva stiri

Omul de Neanderthal a fost eliminat de Homo Sapiens, la puţin timp după sosirea acestuia în Europa, în urmă cu 40.000 de ani, nedispărând din cauza schimbărilor climaterice, potrivit unui studiu ce a analizat efectele climei asupra biodiversităţii.

"Neanderthalienii ar fi putut să ocupe aceleaşi teritorii dacă oamenii moderni, din punct de vedere anatomic, nu i-ar fi îndepărtat", au anunţat cercetătorii de la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS) din Franţa, al căror studiu a fost publicat în această săptămână în ediţia online Plos One.

Pentru a ajunge la această concluzie, William Banks de la Universitatea din Bordeaux şi colegii săi din Franţa, Statele Unite şi Africa de Sud au reconstituit pe computer climatul acelei epoci şi au analizat dispersia siturilor ocupate de ultimii nea ... Citeste mai mult »

Categoria: Istorie | Vederi: 851 | Adaugat de: donmarius | Data: 01.Mar.2009 | Comentarii (0)

1.Ian.1946

Chiar daca nu a fost primul computer, ENIAC este recunoscut ca fiind primul computer general digital de succes. El cantarea peste 27.000 kilograme sau 60,000 pounds (1pound = 0,453 kg) si continea peste 18.000 de tuburi cu vacuum (lampi). O echipa de 6 (sase) tehnicieni inlocuiau aproximativ 2.000 de lampi in fiecare luna. Majoritatea operatiilor efectuate de ENIAC erau pentru scop militar, cum ar fi calculul rachetelor balistice si proiectarea armelor atomice. Deoarece ENIAC nu putea memora operatiile el trebuia programat pentru fiecare sarcina.

FOTO: J. Presper Eckert, in partea stanga fata si John W. Mauchly, srpijinindu-se de stalp sunt afisati alaturi de "Electronic Numerical Integrator and Computer" (ENIAC). Poza este nedatata si a fost gasita in Ariheve Universitatii din Pennsylvania.

< ... Citeste mai mult »
Categoria: IT | Vederi: 1058 | Adaugat de: donmarius | Data: 26.Feb.2009 | Comentarii (0)

Toata lumea vorbeste despre criza, dar de cate ori am incercat sa traduc criza din capul nostru in efecte reale observabile si masurabile, interlocutorii se impleticesc in explicatii. Si de multe ori am senzatia ca deciziile sunt proaste mai degraba din cauza panicii decat din cauza unor motive coerente.

Ma gandesc ca daca reusim sa vizualizam cum ne afecteaza criza, ne putem calma sau chiar relaxa daca nu e atat de rau. Iar daca e sa fie rau de tot macar putem deveni un loc de referinta, inclusiv pt media sau pt companiile la care lucram.

Necunoscutul genereaza frica, iar frica poate duce la panica. Dar ajunge cu atata panica. Hai sa privim criza fara ceata, chiar s-o punem sub reflector si s-o analizam cu lupa. Hai sa povestim concret ce se intampla cu noi in aceasta perioada. Cum te-a ... Citeste mai mult »

Categoria: Economie/Politica/Social | Vederi: 919 | Adaugat de: donmarius | Data: 26.Feb.2009 | Comentarii (0)

Un inginer aeronautic a descoperit cu ajutorul Google Ocean, în largul coastei Africii, o zona de mărimi considerabile care pare a fi construită de om şi care se potriveşte cu locaţia în care se presupune că s-ar fi aflat Atlantida.

Reţeaua de linii încrucisate care poate fi observată la 620 de km de coasta Africii, în apropierea insulelor Canare, pe fundul Oceanului Atlantic, formează un patrulater, cu o suprafaţă de circa 20.000 de kilometri pătraţi. Zona a fost descoperită de un inginer aeronautic folosindu-se de noua funcţie implementată în Google Earth.

Imaginea poate fi observată de oricine la coodonatele 31 15'15.53N cu 24 15'30.53W. Experti în istoria Atlantidei au afirmat că aceasta poate fi una dintre locatiile posibile ale insulei, asa cum a fost descrisă de filosoful grec Plat ... Citeste mai mult »

Categoria: Stiinta | Vederi: 870 | Adaugat de: donmarius | Data: 25.Feb.2009 | Comentarii (0)

O companie germana a introdus o celula cu combustibil "portabila" ce utilizeaza tehnologia direct methanol fuel cell, fara a implica grelele componente mecanice asociate in general cu generarea de electricitate.

Bazate pe un design unipolar stack premiat, Jenny 600S furnizeaza 25 watti pentru pana la 20 de ore, potrivit companiei Smart Fuel Cell (SFC). Celulele cu combustibil ale SFC au primit onorurile in competitia Wearable Prower organizata de Departamentul American de Aparare in octombrie 2008, in ciuda unei competitii puternice. Insa SFC nu este singurul jucator pe piata; companii precum UltraCell si Jadoo Power ofera o gama de celule cu combustibil portabile pentru clientii din domeniul militar.

Jenny utilizeaza un cartus reincarcabil cu metanol lichid si poate fi purtat de soldati intr-un buzunar pentru a alimenta bateriile. Acesta functioneaza silentios atat in ... Citeste mai mult »

Categoria: Stiinta | Vederi: 1029 | Adaugat de: donmarius | Data: 25.Feb.2009 | Comentarii (0)

Google a recunoscut ca o singura interogare a motorului de cautare Google utilizeaza 1000 de servere in 0.2 secunde.

Aceasta recunoastere facuta de Jeff Dean de la Google, in cadrul WSDM 2009, i-ar putea alarma pe cei care fac campanii pentru centre de date green.

Potrivit lui Jeff Dean, in timp ce atat interogarile de cautare cat si puterea de procesare au crescut cu un factor de 1000 in zece ani, latenta a scazut de la aproximtiv 1000ms la 200ms.

O alta schimbare importanta, a precizat Dean, este pastrarea in memorie a intregului index de cautare. Acest lucru necesita utilizarea a 1000 de masini pentru gestionarea unei singure interogari, comparativ cu 12 cate erau utilizate anterior.

Aceasta dezvaluire ar putea fi jenanta pentru Google, care si-a aparat in trecut cautarea ca fiind ecoligica, sustinand ca o singura interogare Google necesita doar 0.0003KWh de e ... Citeste mai mult »

Categoria: IT | Vederi: 955 | Adaugat de: donmarius | Data: 25.Feb.2009 | Comentarii (0)

OpenOffice.org este un pachet de programe tip Office gratuit pentru toata lumea.

Contine urmatoarele module:
Writer (procesor de texte si editor HTML).
Calc (foi de calcul tabelar).
Draw (modul de desen si grafica vectoriala).
Impress (modul pentru crearea de prezentari).
Editor de formule.
Modul de baze de date (in acest moment modulul este in curs de dezvoltare. Pentru a accesa bazele de date trebuie sa va instalati un driver specializat de baze de date.)

Tinand seama de gama larga de functii inglobate si de modul de operare, OpenOffice.org este comparabil in performante cu pachetele binecunoscute de tip office (disponibile contra cost) cum este MS-Office.

Pentru a va face o idee asupra functiilor programului, accesati lista de caracteristici apasand aici.

Puteti deschide majoritatea documentelor create cu MS-Office (Word, Excel, Powerpoint) fara pro ... Citeste mai mult »
Categoria: IT | Vederi: 886 | Adaugat de: donmarius | Data: 24.Feb.2009 | Comentarii (0)
« 1 2 ... 12 13 14 15 »
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024