Prototipul noului soi de ceapa a fost dezvoltat de un institut de cercetari agronomice neozeelandez.
Programul de cercetari a debutat in 2002, dupa ce specialistii japonezi au descoperit in bulbul de ceapa gena care controleaza producerea substantelor ce irita ochii.
"Initial, credeam ca agentul care provoaca lacrimile era produs spontan, in timpul actiunii de taiere a cepei. Insa cercetatorii japonezi au demonstrat ca agentul era, de fapt, controlat de o enzima", a explicat Colin Eady, unul dintre cercetatorii neozeelandezi.
"Stim cum sa introducem ADN in ceapa, acest ADN avand capacitatea de a dezactiva gena care provoaca aparitia lacrimilor", a adaugat acesta.
Descoperirea, prezentata la un simpozion organizat in Olanda, a fost foarte apreciata de specialisti.
Potrivit lui Eady, in ciuda faptului ca un asemenea produs este foarte asteptat pe piata, vor mai t
... Citeste mai mult »
Consumat in cantitati moderate, vinul rosu reprezinta un remediu eficient impotriva ulcerului si a inflamarilor provocate de radicalii liberi la nivelul stomacului. Este ceea ce sustine un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Siena pe 13 soiuri de vinuri. Oamenii de stiinta au demonstrat ca toate vinurile testate sunt active impotriva bacteriei care provoaca ulcerul (fiind si un factor de risc in ceea ce priveste aparitia carcinomului si limfomului), combatand eficient radicalii liberi, vinovati de numeroase patologii.
Cercetatorii de la Stanford School of Medicine din California au izolat o proteina considerata a fi “vinovata” de imbatranirea pielii. Experimentele, realizate pe soareci de doi ani, au demonstrat ca proteina NF-kappa-B intervine in toate genele responsabile de imbatranirea epidermei, si ca limitand prezenta acesteia se obtin rezultate cu adevarat surprinzatoare. Asadar, potrivit lui Howard Chang, seful echipei de cercetatori, imbatranirea pielii este rezultatul unor precise modificari genetice, datorate prezentei proteinei NF-kappa-B, dar acest fenomen este unul reversibil.
Buna dispozitie aduce rezultate iar principalul mod de a crea buna dispozitie este umorul. Un studiu arata ca umorul la locul de munca este bine-venit si chiar recomandat!
Chirs Robert, profesor asistent la Universitatea din Misoury spune ca umorul, in special cel care este asociat cu locul de munca, are un impact pozitiv asupra serviciului. Glumele ocazionale printre colegi sporesc creativitatea si performanta, scrie siteul Sciencedaily.com.
La aceasta concluzie s-a ajuns dupa ce s-au examinat, atent, mai multe surse din diferite domenii. "Umorul are un efect semnificativ asupra organizatiilor. Umorul nu este incompatibil cu targeturile jobului si nici cu dorinta organizatiei de a fi competitiva. De fapt, eu cred ca umorul este destul de important. Nu este rau sa glumesti si sa te distrezi. Umorul are un impact masiv fata de locul de munca si de calitatea comunicatiei
... Citeste mai mult »
"Mona Lisa" lui Leonardo da Vinci a avut la origine gene si sprancene, care au fost sterse de-a lungul timpului din cauza restaurarilor, potrivit unui cercetator francez care a scanat celebrul tablou, informeaza BBC.
Cercetatorul Pascal Cotte a mai descoperit ca Da Vinci s-a razgandit la un moment dat asupra pozitiei a doua degete de la mana stanga a Mona Lisei, ca fata acesteia era la origine mai lata si ca zambetul ei era mult mai expresiv. Cotte si-a expus descoperirile la complexul Metreon din San Francisco, Statele Unite.
Cercetatorul a petrecut peste 3.000 de ore pentru a analiza datele scanarilor pe care le-a realizat la laboratorul Muzeului Luvru in urma cu trei ani. Cotte, de profesie inginer, a efectuat analize cu senzori, cu infrarosu si ultraviolete. A reusit astfel sa realizeze o fotografie digitala de 22 de gigabiti.
In timp ce camerele conventionale si de larg consum ofera pubicului o “plaja” de cativa megapixeli in limita careia sa isi realizeze fotografiile, specialistii de la MIT au construit o camera cu rezolutia de miliarde de pixeli, care montitorizeaza activitatile celeste pentru a detecta eventualele amenitari cosmice la adresa Pamantului.
Panoramic Survey Telescope and Rapid Response System (Pan - STARS) va scana cerurile din minunatul Hawaii. Aceasta a fost mereu o locatie populara de montoare a observatoarelor cosmice, fiind considerata cel mai bun punct de perspectiva asupra spatiului.
Miezul camerei este construit din 4096 de celule de citire CCD (Charge Coupled Device), care formeaza un plan focal de 40 centimetri patrati ce conduce la o rezolutie de 1.4 Gigapixeli a camerei.
Camera este construita special astfel incat sa detecteze asteroizi primejdiosi s
... Citeste mai mult »
România apare pe harta europeană, în cel mai recent raport privind rezistenţa bacteriilor la antibiotice, cu cod roşu, maro şi portocaliu, însemnând că.între 25 şi 50 dintre germenii analizaţi din probele de sânge ale pacienţilor nu mai răspund la tratamentul obişnuit, potrivit unui studiu european.
Studiul realizat de Centrul European pentru Studiul şi Controlul Bolilor şi de Agenţia Europeană a Medicamentului arată că, în România, cea mai mare rezistenţă la antibiotice o are bacteria Klebsiella pneumoniae, adică microbul care provoacă de la infecţii urinare, la pneumonie. În 50 la sută din totalul infecţiilor, acest germen a fost depistat ca fiind rezistent la Cefalosporină. O situaţie similară este întalnită în Bulgaria şi Grecia, bacteria Klebsiella pneumoniae fiind rezistentă la a treia generaţie de cefalosporine.