Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » Stiinta

O companie germana a introdus o celula cu combustibil "portabila" ce utilizeaza tehnologia direct methanol fuel cell, fara a implica grelele componente mecanice asociate in general cu generarea de electricitate.

Bazate pe un design unipolar stack premiat, Jenny 600S furnizeaza 25 watti pentru pana la 20 de ore, potrivit companiei Smart Fuel Cell (SFC). Celulele cu combustibil ale SFC au primit onorurile in competitia Wearable Prower organizata de Departamentul American de Aparare in octombrie 2008, in ciuda unei competitii puternice. Insa SFC nu este singurul jucator pe piata; companii precum UltraCell si Jadoo Power ofera o gama de celule cu combustibil portabile pentru clientii din domeniul militar.

Jenny utilizeaza un cartus reincarcabil cu metanol lichid si poate fi purtat de soldati intr-un buzunar pentru a alimenta bateriile. Acesta functioneaza silentios atat in ... Citeste mai mult »

Categoria: Stiinta | Vederi: 1028 | Adaugat de: donmarius | Data: 25.Feb.2009 | Comentarii (0)

Cercetatorii au creat un “computer viu” din bacterii modificate genetic pentru a rezolva o problema clasica de aritmetica: sortarea clatitelor (burnt pancake problem). Rezultatele sunt descrise in Journal of Biological Engineering .
Problema ar suna cam asa: aveti un teanc de clatite de dimensiuni diferite, fiecare clatita este arsa pe o parte si frumos rumenita pe cealalta parte. O operatiune permite mutarea unei singure clatite sau a catorva alaturate. Se cere sa sortati teancul de clatite dupa dimensiune (cea mai mare – dedesubt) in cat mai putine operatiuni, astfel incat clatitele sa fie cu partea frumos rumenita in sus.
Pentru a rezolva problema, Karmella Haynes si colegii ei au creat un computer analog din bacterii Escherichia coli modificate genetic. Analogul clatitelor au fost segmente de AND plasmidic. Functia de “intoarcere a clatitelor” a fos ... Citeste mai mult »
Categoria: Stiinta | Vederi: 922 | Adaugat de: donmarius | Data: 23.Feb.2009 | Comentarii (0)
« 1 2 3 4 5
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024