Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » 2009 » Februarie » 26

1.Ian.1946

Chiar daca nu a fost primul computer, ENIAC este recunoscut ca fiind primul computer general digital de succes. El cantarea peste 27.000 kilograme sau 60,000 pounds (1pound = 0,453 kg) si continea peste 18.000 de tuburi cu vacuum (lampi). O echipa de 6 (sase) tehnicieni inlocuiau aproximativ 2.000 de lampi in fiecare luna. Majoritatea operatiilor efectuate de ENIAC erau pentru scop militar, cum ar fi calculul rachetelor balistice si proiectarea armelor atomice. Deoarece ENIAC nu putea memora operatiile el trebuia programat pentru fiecare sarcina.

FOTO: J. Presper Eckert, in partea stanga fata si John W. Mauchly, srpijinindu-se de stalp sunt afisati alaturi de "Electronic Numerical Integrator and Computer" (ENIAC). Poza este nedatata si a fost gasita in Ariheve Universitatii din Pennsylvania.

< ... Citeste mai mult »
Categoria: IT | Vederi: 1057 | Adaugat de: donmarius | Data: 26.Feb.2009 | Comentarii (0)

Toata lumea vorbeste despre criza, dar de cate ori am incercat sa traduc criza din capul nostru in efecte reale observabile si masurabile, interlocutorii se impleticesc in explicatii. Si de multe ori am senzatia ca deciziile sunt proaste mai degraba din cauza panicii decat din cauza unor motive coerente.

Ma gandesc ca daca reusim sa vizualizam cum ne afecteaza criza, ne putem calma sau chiar relaxa daca nu e atat de rau. Iar daca e sa fie rau de tot macar putem deveni un loc de referinta, inclusiv pt media sau pt companiile la care lucram.

Necunoscutul genereaza frica, iar frica poate duce la panica. Dar ajunge cu atata panica. Hai sa privim criza fara ceata, chiar s-o punem sub reflector si s-o analizam cu lupa. Hai sa povestim concret ce se intampla cu noi in aceasta perioada. Cum te-a ... Citeste mai mult »

Categoria: Economie/Politica/Social | Vederi: 919 | Adaugat de: donmarius | Data: 26.Feb.2009 | Comentarii (0)
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024