Buna Vizitator, Login | Inregistrare
e-World, noi cautam internetul pentru tine®
v2b6


Categorii
Stiinta [30]
ce mai apare nou, ce se mai descopera
IT [11]
noutati din lumea IT
Economie/Politica/Social [12]
Sanatate/Stil de viata [18]
Prezentari [1]
se vor descrie anumite produse, cum sa imbunatati performata la ele
Divertisment/Monden [12]
Stiri mondene
Istorie [10]
Personal [4]
Paranormal [4]
Parteneri

Valid XHTML 1.0 Transitional Certificare W3C pe codul sursa din sablonul site-ului. Vezi versiunea v2b4.

Main » Economie/Politica/Social

Moderatorul unei retele de forumuri online care gazduiau opinii ostile puterii de la Moscova a fost internat impotriva vointei sale intr-un spital de psihiatrie, a anuntat duminica o miscare rusa de opozitie, citata de AFP, citata de NewsIn.

Vadim Cearusev fondase mai multe grupuri de discutii pe reteaua online de socializare "V Kontakte" (In legatura), una dintre cele mai populare din Rusia.

Desi mai multi opozanti rusi au fost internati in spitale de psihiatrie, practica folosita frecvent in epoca sovietica, este pentru prima oara cand se ia o asemenea masura impotriva unui cyber-disident, a remarcat o reprezentanta a opozitiei.

"Dupa parerea mea, este prima oara cand aceasta masura i se aplica unui militant politic care activeaza pe internet", a declarat Olga Kurnosova, membra a miscarii de opozitie Front ... Citeste mai mult »

Categoria: Economie/Politica/Social | Vederi: 841 | Adaugat de: donmarius | Data: 18.Mar.2009 | Comentarii (0)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Realitatea TV, răspunzând unei întrebări, că suma care ar putea fi împrumutată de România ar putea fi apropiată de 20 de miliarde de euro, dacă se merge pe o finanţare de doi ani.

El a spus că iniţial s-a avut în vedere un an de finanţare, "cu tranşe trimestriale".

Întrebat în legătură cu cifra împrumutului, care, conform unor informaţii din presă, ar fi de până în 20 de miliarde de euro, Băsescu a spus, iniţial, că nu doreşte să confirme o sumă.

Unul dintre moderatori a spus că circulă informaţii, încă din 10 martie, potrivit cărora împrumutul ar fi de maximum 20 de miliarde de euro, iar marţi a fost vehiculată suma de 18 miliarde.

"Dacă discutăm de doi ani, poate fi apropiată de această sumă", a spus Băsescu.

Moderatorul a adăugat că c ... Citeste mai mult »

Categoria: Economie/Politica/Social | Vederi: 820 | Adaugat de: donmarius | Data: 18.Mar.2009 | Comentarii (0)

Conform acestui raport, averea financiara neta a fiecarui roman este egala cu ”uriasa” suma de €407, ceea ce la nivel national inseamna aproape €8Mld sau 7% din PIB. Averea financiara neta exclude valoarea proprietatilor detinute si se refera doar la activele pe care populatia le detine sub forma de: numerar, depozite la banci, actiuni la bursa, asigurari de viata, investitii in fonduri mutuale si de pensii. Din aceste detineri se scad datoriile si asa se ajunge la sumele ce reprezinta averea financiara neta.

Comparand cifra de €407 aferenta Romaniei cu averea neta a fiecarui bulgar (€909 respectiv 34% din PIB per capita) ungur (€3227, 38%) si polonez (€3156, 45%), vedem ca suntem de departe saracii Europei din moment ce si rusii detin o suma aproape dubla.

Cum se explica aceste diferente: (sumele de mai jos sunt aferente anului 2007).

Fondurile mutuale: romanii stau deoparte de aceasta industrie avand in vedere ca au investit in fonduri doar €163M, in timp ce in B ... Citeste mai mult »

Categoria: Economie/Politica/Social | Vederi: 892 | Adaugat de: donmarius | Data: 18.Mar.2009 | Comentarii (0)

Criza economica mondiala pare sa-i dea batai de cap lui Michel Platini, seful UEFA, francezul precizand ca in locul Champions League ar putea aparea Euroliga, o mai veche idee a forului european, informeaza Gazzetta dello Sport. Noua competitie ar putea fi mai putin costisitoare si ar include trei serii, promovari si retrogradari.  

"Un tsunami se va abate deasupra fotbalului, iar situatia va fi una destul de grava. Proiectul meu nu este ceva nou, ii astept pe toti sa vina cu propuneri", a precizat Platini.

Cum ar arata Euroliga:

Vor fi trei serii de tip A, B si C, a cate 22 de echipe, iar campioana Europei va fi desemnata castigatoarea seriei A. Pe deasupra, vor retrograda ultimele patru echipe, in timp ce din grupa B (de ex.) vor promova primele patru in A, dupa siste ... Citeste mai mult »
Categoria: Economie/Politica/Social | Vederi: 875 | Adaugat de: donmarius | Data: 17.Mar.2009 | Comentarii (0)

Toata lumea vorbeste despre criza, dar de cate ori am incercat sa traduc criza din capul nostru in efecte reale observabile si masurabile, interlocutorii se impleticesc in explicatii. Si de multe ori am senzatia ca deciziile sunt proaste mai degraba din cauza panicii decat din cauza unor motive coerente.

Ma gandesc ca daca reusim sa vizualizam cum ne afecteaza criza, ne putem calma sau chiar relaxa daca nu e atat de rau. Iar daca e sa fie rau de tot macar putem deveni un loc de referinta, inclusiv pt media sau pt companiile la care lucram.

Necunoscutul genereaza frica, iar frica poate duce la panica. Dar ajunge cu atata panica. Hai sa privim criza fara ceata, chiar s-o punem sub reflector si s-o analizam cu lupa. Hai sa povestim concret ce se intampla cu noi in aceasta perioada. Cum te-a ... Citeste mai mult »

Categoria: Economie/Politica/Social | Vederi: 916 | Adaugat de: donmarius | Data: 26.Feb.2009 | Comentarii (0)
« 1 2
Reclame
Statistics

Utilizatori online: 1
Vizitatori: 1
Membri: 0
copyright © donmarius 2009 - 2024